Iz kuće otuđili oko 80 000 kuna, pa završili u pritvoru

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/novac01.jpg

Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Teške krađe iz članka 217. Kaznenog zakona, jučer su na Županijski sud u Varaždinu privedeni 25-godišnji muškarac i dvije žene, starosti 30 i 20 godina.

Foto: Ilustracija

Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Teške krađe iz članka 217. Kaznenog zakona, jučer su na Županijski sud u Varaždinu privedeni 25-godišnji muškarac i dvije žene, starosti 30 i 20 godina. Osnovano se sumnja da je navedeni trio u ponedjeljak 27. prosinca, u mjestu  Vukovoje, iz kuće 85-godišnje žene otuđio iznos od oko 80 000 kuna.

Najprije su 30-godišnjakinja i 20-godišnjakinja ušle u nezaključanu kuću 85-godišnjakinje, i prošnjom od vlasnice dobile dvadesetak kuna. Pošto je 20-godišnjakinja primijetila  odakle im je vlasnica dala novac iskoristila je njezinu nepažnju i iz ladice stola otuđila iznos od oko 80 000 kuna, te sakrila ga pod jaknu. Nakon što su napustile kuću, sjele su u vozilo u kojem ih je ispred kuće čekao 25-godišnjak, te su se odvezli u pravcu Ivanca.

Obzirom da je o događaju brzo izvještena policija, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su njihovo vozilo u Ivancu, te su prilikom pretrage vozila ispod sjedišta suvozača i ispod zadnjeg sjedišta pronašli sav otuđeni novac. Nakon saslušanja na Županijskom sudu u Varaždinu istražna sutkinja odredila im je pritvor.



Stranica