Vozač pod utjecajem alkohola izazvao dvije prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala

Jučer, 23. prosinca u 12.05 sati u ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji pješak.

Jučer, 23. prosinca u 12.05 sati u ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji pješak. Prometna nesreća dogodila se na način što je 44-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 3.01 g/kg iz smjera Grede u smjeru Vinice te je zbog nekretanja desnom prometnom trakom i vožnje pod utjecajem alkohola, prešao na lijevu prometnu traku i lijevim kotačima na bankinu gdje je prednjim desnim djelom vozila udario u pješaka G.S. (62) koji se kretao u istom smjeru uz lijevi rub kolnika.

Uslijed udara pješak je zadobio ozljede zbog kojih je preminuo na mjestu događaja. Nakon udara u pješaka, vozač osobnog vozila napustio je mjesto događaja bez zaustavljanja, udaljivši se u smjeru Vinice. Potom je u 12.10 sati također u ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju zbog neprilagođene brzine kretanja kao i utjecaja alkohola, prednjim djelom vozila udario  u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 41-godišnjak, a koji je bio zaustavljen na kolniku u koloni vozila.

U toj je prometnoj nesreći 41-godišnjak zadobio ozljede zbog čega mu je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin, a ozljede će se naknadno okvalificirati. Postupajući po dojavi o prvoj prometnoj nesreći, policijski službenici Policijske postaje Varaždin naišli su na drugu prometnu nesreću te tom prilikom zaustavili 44-godišnjeg vozača i uz uporabu sredstava prisile doveli ga u Policijsku postaju Ivanec. 



Stranica