Osnovano vijeće za prevenciju Varaždinske županije

Slika PU_V/vijesti/2010/12/21/1prevencija-2.jpg

Foto: PU varaždinska

U  Varaždinu je u ponedjeljak  20. prosinca, u prostorijama varaždinske Županijske palače, osnovano Vijeće za prevenciju Varaždinske županije.

Osnovni cilj osnivanja vijeća je koordiniranje lokalnih programa prevencije kriminaliteta na području Županije u svrhu unapređenja općeg stanja sigurnosti građana, javnog reda, zaštite materijalnih dobara, te podizanja ukupne kvalitete života.

Samim osnivanjem vijeća, čije su glavne zadaće  pružanje podrške nositeljima prevencije kriminaliteta na razini Županije, te usklađivanje njihovih aktivnosti i dobre prakse u prevenciji kriminaliteta između pojedinih općina i gradova , vijeće preuzima primat u pronalaženju zajedničkih interesa u predlaganju mjera i inicijativa, te međusobne suradnje na području suzbijanja kriminaliteta.

Između ostalog, rad vijeća usmjeriti će se na povećanje sigurnosti djece i mladih, prevenciju nasilja, prevenciju imovinskog kriminaliteta, oblikovanje okoliša, informiranje građana o preventivnim programima i dr. Vijeće za prevenciju Varaždinske županije osnovano je na prijedlog Policijske uprave varaždinske, sukladno stručnim smjernicama Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i  Visoke policijske škole, i prvo je takvo Vijeće u Hrvatskoj.

Za predsjednika Vijeća koje broji ukupno 22 člana, koji redom dolaze kao predstavnici najznačajnijih društveno javnih institucija na području naše Županije, imenovan je Milan Pavleković zamjenik župana Varaždinske Županije, dok je za njegovog zamjenika imenovan Rade Sitar, načelnik Policijske uprave varaždinske.



Stranica