Nasilničko ponašanje u obitelji

 Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je od početka rujna do 11. prosinca u više navrata prijetio svojoj bivšoj supruzi staroj 54 godine raznim nasilnim radnjama i ubojstvom.

            Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je od početka rujna do 11. prosinca u više navrata prijetio svojoj bivšoj supruzi staroj 54 godine raznim nasilnim radnjama i ubojstvom. Također se cijelo to vrijeme nasilnički ponašao prema njoj na način što ju je pod utjecajem alkohola vrijeđao i omalovažavao raznim pogrdnim riječima, uhodio je i pratio njezino kretanje.

            Temeljem naredbe Prekršajnog suda u Varaždinu pretražena je kuća i druge prostorije kojima se koristi 54-godišnjak kojom prilikom je pronađen ručno izrađeni pištolj, zračna puška, vojnički nož i veća količina streljiva.

            Uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji doveden je sucu Prekršajnog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje, a također će se protiv njega podnijeti kaznena prijava za počinjena kaznena djela Prijetnje iz članka 129., Nasilničko ponašanje u obitelji iz članka 215a. i Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari iz članka 335. Kaznenog zakona. 



Stranica