Marija Kosi – policijska službenica PU varaždinske prvakinja Europe u savate boksu

Slika PU_V/TopVjesti/SavateBoks/proglasenje_m.jpg

            Načelnik Policijske uprave varaždinske Rade Sitar, zajedno sa svojim zamjenikom Sinišom Brkinjačem i zapovjednikom Interventne jedinice policije PU varaždinske Daliborom Božićem, u utorak 14. prosinca upriličio je prijem za Mariju Kosi, policijsku službenicu – vježbenicu u Interventnoj jedinici policije.

            Naime, Marija je u subotu, 11. prosinca u francuskom gradu Carcassoneu na Europskom prvenstvu u savate boksu, u disciplini combat, osvojila naslov seniorske prvakinje u kategoriji do 60 kilograma, pobijedivši u finalnom dvoboju predstavnicu Francuske, inače također policajku u francuskoj policiji.

            Ovaj je uspjeh tim značajniji, što je Marija bila ozlijeđena, tako da je mislila da će morati propustiti ovo prvenstvo i zapravo počela trenirati tek dva tjedna prije nastupa.

            Također je za istaknuti da je tog dana prije finalne borbe, imala pet dvoboja, te da je finalni meč bio težak i neizvjestan, ali je u četiri runde od po dvije minute, boljom fizičkom spremnošću i tehnikom, uspjela pobijediti na bodove.

            Marija je članica varaždinskog kluba „Omega boks“, a osim savate boksa, trenira i boks te kickboxing, tako da je ove godine postigla niz značajnih rezultata u svim kategorijama. Tako je osvojila prva mjesta na Prvenstvu Hrvatske u savate boksu – assaut,  u boksu, kickboxingu – full contact, te savate boksu – combat. Također je osvojila drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kickboxingu – low kick, te drugo mjesto na Mediteranskim igrama u savate boksu – combat, kao i peto mjesto na Europskom prvenstvu u boksu.

            Sportom se Marija bavi već od svoje pete godine života, s time da je prvo deset godina trenirala atletiku i to trčanje na 400 metara, te 400 metara s preponama, gdje je također postigla niz uspjeha, između ostalog bila je državna prvakinja u toj disciplini.

            U klubu „Omega boks“ trenira unatrag 6 godina, a za svoj uspjeh zahvaljuje prije svega trenerima Miljenku Rožmariću i Emeriku Večeriću.

            Ovog je vikenda čeka još nastup na državnom prvenstvu u Varaždinu, nakon čega će koristiti zasluženi odmor.

            Načelnik Sitar ovom je prilikom čestitao Mariji na naslovu europske prvakinje, ali i na svim drugim do sada postignutim rezultatima. Poželio joj je još puno sportskih uspjeha, ali isto tako i uspjeha u radu u Interventnoj jedinici policije, prije svega da uspješno položi državni stručni ispit i završi vježbenički staž.



Stranica