Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ u Ludbregu

Slika PU_V/vijesti/2010/12/12 Ludbreg/ManjeOruzja.jpg

            U subotu, 18. prosinca od 15 do 20 sati, u sklopu Božićnog sajma u Ludbregu, pod nazivom „Cinkuš adventski“, koji će se održavati na Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske sprovest će preventivnu akciju „Manje oružja – manje tragedija“.

            Za potrebe provođenja akcije, policijski će službenici imati svoj štand sa promidžbenim materijalom i izloženom opremom protueksplozijske zaštite, gdje će se građani moći dodatno informirati o ovoj akciji.

            Cilj je akcije „Manje oružja – manje tragedija“, upoznavanje građana sa štetnim posljedicama nepovlasnog držanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, te poticanje na dragovoljnu predaju oružja i ostalih sredstava, kako bi se smanjile neželjene posljedice te povećala sigurnost svih građana.

            Skrećemo pozornost građanima da sukladno Zakonu o oružju, mogu dragovoljno predati oružje i ostala sredstva bez ikakvih sankcija, odnosno bez podnošenja prekršajnih ili kaznenih prijava. Također skrećemo pozornost da takva sredstva ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona, uz zajamčenu diskreciju, obavijeste policiju na broj 192.



Stranica