Krađa električne energije

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/auto_policija.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog osnovane sumnje da se neutvrđenog dana tijekom 2009. godine na glavnom osiguraču u hodniku stambene zgrade u Varaždinu samovoljno ukopčao na distributivnu mrežu električne energije iz koje je ranije iskopčan zbog neplaćanja računa, te njome koristio do početka ožujka ove godine.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog osnovane sumnje da se  neutvrđenog dana tijekom 2009. godine na glavnom osiguraču u hodniku stambene zgrade u  Varaždinu samovoljno ukopčao na distributivnu mrežu električne energije iz koje je ranije iskopčan zbog neplaćanja računa, te njome koristio do početka ožujka ove godine.

Na opisani je način  oštetio poduzeće „HEP-Elektra“ Varaždin za iznos od oko 39 000 kuna. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo  Krađe iz članka 216. Kaznenog zakona u svezi članka 33. Zakona o energiji.



Stranica