Otkriveni počinitelji krađe osobnog vozila

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/policija05.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četvoricom muškaraca starosti 28, 27, 23 i 19 godina, policijski službenici Policijske postaje Varaždin utvrdili su da postoji osnovana sumnja da su tijekom noći 14./15. studenog u vremenu od 18 do 7 sati iz garaže na dvorištu obiteljske kuće u mjestu Babinec, otuđili osobno vozilo marke „Golf“ vlasništvo 82-godišnjaka.  

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četvoricom muškaraca starosti 28, 27, 23 i 19 godina, policijski službenici Policijske postaje Varaždin utvrdili su da postoji osnovana sumnja da su tijekom noći 14./15. studenog u vremenu od 18 do 7 sati iz garaže na dvorištu obiteljske kuće u mjestu Babinec, otuđili osobno vozilo marke „Golf“ vlasništvo 82-godišnjaka. Vozilo je pronađeno 15. studenog u jutarnjim satima u šumi kod mjesta Strmec Podravski, te je vraćeno vlasniku.

Nadalje je utvrđeno da su dvojica navedenih muškaraca starosti 28 i 27 godina, 15. studenog oko 0.50 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu ušli u garažu na dvorištu obiteljske kuće iz koje su iznijeli nekoliko produžnih električnih kabela, nakon čega su ušli u sobu 23-godišnjeg vlasnika kuće, koji se probudio i počeo vikati, zbog čega su se navedena dvojica dala u bijeg, ostavivši prethodno uzete kabele.

Protiv sve četvorice podnijet će se kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Oduzimanje tuđe pokretne stvari iz članka 221. Kaznenog zakona, dok su dvojica muškaraca starih 27 i 28 godina uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo Teške krađe iz članka 217. Kaznenog zakona dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu koji im je odredio zadržavanje u trajanju od 48 sati.



Stranica