„Živim život bez nasilja“

Ravnateljstvo policije MUP-a RH u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, 

Ravnateljstvo policije MUP-a RH u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvom pravosuđa, nevladinim udrugama i medijima, uz potporu UNDP Country Team Hrvatska  pokreće preventivnu akciju „Živim život bez nasilja“, koja će se provoditi na području cijele Republike Hrvatske, a tako i na području PU  varaždinske u vremenskom razdoblju od 8. do 24. studenog ove godine.

Cilj preventivne akcije „Živim život bez nasilja“ je podizanje svijesti građana za prijavljivanje nasilja u obitelji i izgradnja kulture nenasilja među mladima. U sklopu akcije održati će se prigodna predavanja po osnovnim školama Županije varaždinske, gdje će se s učenicima razgovarati o problemu nasilja, te prikazivati promotivni spotovi na tu temu, kao i niz drugih aktivnosti.

Objavljen je poziv učenicima osnovnih škola za izradu likovnih radova na temu „Živim život bez nasilja“ te su osigurane vrijedne nagrade za tri najbolja rada na županijskim razinama, koja kandidiraju za najbolje radove na nacionalnoj razini, a za koje nagrade osigurava Ravnateljstvo policije i Country Team UNDP-a Hrvatska.

Također, 24. studenog, s početkom u 17 sati, u Osnovnoj školi Vidovec održat će se završna manifestacija u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u sklopu koje će se održati prigodni edukativni program, te kulturno-zabavne i sportske aktivnosti, uz sudjelovanje poznatih osoba iz javnog života. Isto tako, biti će uručene nagrade učenicima triju najboljih radova na Županijskoj razini.



Stranica