Neovlašteno upotrijebila uskladišteni kukuruz državnih robnih zaliha

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 54-godišnjakinjom, policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su da postoji osnovana sumnja da je kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva sa šireg varaždinskog područja neovlašteno upotrijebila oko 3 970 000 kilograma uskladištenog kukuruza državnih robnih zaliha na način što je dio kukuruza prodala a dio koristila za vlastite potrebe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 54-godišnjakinjom, policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su da postoji osnovana sumnja da je kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva sa šireg varaždinskog područja neovlašteno upotrijebila oko 3 970 000 kilograma  uskladištenog kukuruza državnih robnih zaliha na način što je dio kukuruza prodala a dio koristila za vlastite potrebe, što je suprotno ugovoru o uskladištenju sklopljenom između Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i navedenog trgovačkog društva.

 

Na taj je način Ministarstvo oštećeno za oko 3 100 000 kuna. Protiv nje se podnosi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela iz članka 27. Zakona o strateškim robnim zalihama, a protiv trgovačkog društva za isto kazneno djelo u svezi članka 3. Zakona o odgovornosti pravnih osoba.



Stranica