Državljani Slovenije pokušali nezakonito izaći iz R Hrvatske

Slika PU_V/odjel za granicu/gpdubrava.jpg

U ponedjeljak, 13. rujna u 21.30 sati u mjestu Zlogonje, u neposrednoj blizini državne granice, policijski službenici PGP Varaždin su u pokušaju nezakonitog izlaska iz Republike Hrvatske van graničnog prijelaza, zatekli i zaustavili kombi vozilo u kojem su se nalazila trojica slovenskih državljana.

Foto: Ilustracija
U ponedjeljak, 13. rujna u 21.30 sati u mjestu Zlogonje, u neposrednoj blizini državne granice, policijski službenici PGP Varaždin su u pokušaju nezakonitog izlaska iz Republike Hrvatske van graničnog prijelaza, zatekli i zaustavili kombi vozilo u kojem su se nalazila trojica slovenskih državljana. Izvršenim pregledom tovarnog prostora vozila pronađeno je više desetaka  komada proizvoda i elemenata koji se koriste u stolarskoj industriji, ukupne vrijednosti oko 8 200 kuna.

Navedeni strani državljani, dvojica starosti 41 godinu i jedan 38-godišnjak, zadržani su radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja, nakon kojeg su tijekom jučerašnjeg dana zbog pokušaja nezakonitog prelaska granice, na Prekršajnom sudu u Varaždinu, Stalna služba Ivanec, kažnjeni novčanom kaznom od 1 700 kuna svaki, te im je u upravnom postupku kojeg su proveli policijski službenici, zabranjen ulazak i boravak na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

Također im je u carinskom postupku, zbog kršenja odredbi Carinskog zakona o načinu iznošenja robe, izdan prekršajni nalog Varaždinske carinarnice kojim su novčano kažnjeni u iznosu od 1 300 kuna svaki, te im je pronađena roba trajno oduzeta.Obzirom da su odmah platili izrečene im novčane kazne, prepraćeni su na GP Zavrč i predani policiji R. Slovenije.



Stranica