Varaždin- Razriješeno ubojstvo počinjeno 2006. godine

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/policija05.jpg

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su identitet i okolnosti smrti nepoznatog leša koji je polovicom mjeseca svibnja ove godine pronađen na prostoru željezničkog kolodvora u Varaždinu.

Foto: Ilustracija
Policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su identitet i okolnosti smrti nepoznatog leša koji je polovicom mjeseca svibnja ove godine pronađen na prostoru željezničkog kolodvora u Varaždinu. Naime, dana 15. svibnja OKC PU varaždinske obavijestio je NN građanin da je kod zgrade „stare ložione“ željezničkog kolodvora u Varaždinu, zamijetio leš jedne osobe. Izvršenim očevidom i obavljenim obavijesnim razgovorima utvrđeno je da se na navedenom mjestu, u prostoru jame koja je služila za popravak vlakova, nalazi leš nepoznate osobe koji je zatečen djelomično mumificiran i u raspadajućem stanju. Stanje pronađenog leša otežavalo je početnu identifikaciju, te je uz pomoć patologa OB Varaždin u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu, dostavljen biološki materijal poradi utvrđivanja identiteta.

Provedenom DNA analizom Centra utvrđen je identitet pronađenog leša, odnosno potvrđeno je da se radi o ženskoj osobi rođenoj 1978. godine, sa prebivalištem na području Međimurja.
Izvršenim uvidom u evidencije MUP-a RH, utvrđeno je da je njezin nestanak tijekom srpnja 2006. godine prijavila njezina obitelj u PU međimurskoj. U svezi navedenih okolnosti, a u cilju prikupljanja saznanja o uzroku smrti navedene žene, policijski službenici PU varaždinske izvršili su više desetaka obavijesnih razgovora na području PU varaždinske i PU međimurske kojom prilikom se došlo do indicija da je pronađena žena preminula nasilnom smrću.

Temeljem svih prikupljenih obavijesti policijski službenici Policijske uprave varaždinske su dana 6. rujna uhitili 36-godišnjeg muškarca iz Međimurja, te nastavili kriminalističko istraživanje u okviru kojeg je potvrđena osnovana sumnja da je 36-godišnjak usmrtio navedenu ženu.
On je zbog ljubomore i činjenice da ona nije htjela nastaviti ljubavnu vezu sa njim, neutvrđenog dana u razdoblju od mjeseca ožujka do travnja 2006. godine, na nju fizički nasrnuo, rukama je uhvatio za vrat, te ugušio. Tijekom kriminalističkog istraživanja 36-godišnjak je u cijelosti priznao počinjeno ubojstvo. On je tijekom jučerašnjeg dana uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Ubojstva iz članka 90. Kaznenog zakona priveden na Županijski sud u Varaždinu, gdje mu je istražni sudac nakon saslušanja odredio zadržavanje.



Stranica