Stanje sigurnosti na 12. Špancirfestu u Varaždinu od 20. do 29. kolovoza

U vremenu od 20. do 29. kolovoza u užoj jezgri grada Varaždina odvijalo se javno okupljanje - tradicionalni 12. po redu Špancirfest.

            U vremenu od 20. do 29. kolovoza u užoj jezgri grada Varaždina odvijalo se javno okupljanje - tradicionalni 12. po redu Špancirfest.          

Kao što je poznato ova manifestacija pobuđuje veliki interes hrvatske javnosti, a posljednjih nekoliko godina i inozemnih posjetitelja.

Sa stajališta sigurnosti, a praćenjem događaja i statističkih pokazatelja možemo navesti slijedeće podatke: prosudba Policijske uprave varaždinske i Turističke zajednice grada Varaždina da je ovogodišnjem Špancirfestu bilo nazočno oko 200 000  posjetitelja. Posljednji dan odvijanja Špancirfesta 29. kolovoza, manifestaciju je posjetilo oko 30 000 posjetitelja, a najveća frekvencija je bila u večernjim satima.

            Policijski službenici PU varaždinske u navedenom su vremenu osiguravali sva mjesta i događanja prema programu Špancirfesta, a u istom vremenskom razdoblju zabilježeno je:

-         narušavanje javnog reda i mira u 13 slučaja, prilikom kojih je prijavljeno Prekršajnom sudu 33 osobe,

-         policijski službenici su realizirali 4 potrage prema osobama,

-         upozoreno je 60 osoba,

-         utvrđen je jedan prekršaj iz članka 12. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

-         počinjene su dvije teške krađe i jedna krađa na prostoru odvijanja manifestacije

-          

            Dakle, nisu zabilježeni događaji ili pojave koji bi doveli do prekida bilo kojeg programa, ili do smanjenja sigurnosti izvođača i nazočnih posjetitelja.

 

            Temeljem navedenih pokazatelja, a obzirom na broj posjetitelja, vozila, broj događanja i duljinu održavanja javnog okupljanja ocjenjujemo da je stanje sigurnosti u zoni odvijanja Špancirfesta bilo povoljno.



Stranica