Privremena regulacija prometa za vrijeme Špancirfesta 2010

Slika PU_V/topvjesti/spancirfest/karta_spancirfest_NASLOV.jpg
U vremenu od 20. kolovoza do 29.kolovoza 2010. godine Turistička zajednica Grada Varaždina organizira turističku manifestaciju pod nazivom "ŠPANCIRFEST 2010. -".Pošto se isključivo radi o priredbi kulturno-zabavnog karaktera predviđeno je da će se sve aktivnosti održavati na trgovima i ulicama starogradske jezgre grada Varaždina.
           

Tijekom svih dana planirane manifestacije u užoj gradskoj jezgri očekuje se velik broj posjetitelja kako građana grada Varaždina, tako i posjetitelja iz okolnih mjesta i županija, a isto tako i turista iz inozemstva, a najviše onih iz zemalja sjeverozapadne Europe.

            S obzirom da se u navedenom razdoblju u poslijepodnevnim i večernjim satima organizira i nekoliko većih koncerata, radi protočnosti i sigurnosti sudionika u prometu te omogućavanja propisnog parkiranja vozila kao i zabrane prometovanja vozilima prema pješačkoj zoni ( osim stanara i imaoca dozvole ) svakodnevno u vremenu od 09,30 do 21,30 sati biti će uspostavljena privremena regulacija prometa od strane pripadnika prometne jedinice mladeži i to;         

           

-         Trg Slobode ( kod ulaza u pješačku zonu )

-         Pavlinska ulica ( kod ulaza u pješačku zonu)

-         Kukuljevičeva – A.Šenoe ( prema ukazanoj potrebi u vremenu od 09,30-21,30 zabranit će se i prometovanje ulicom A.Šenoe , od raskrižja s Kukuljevičevom do trga B.Jelačića te će se promet odvijati Kukuljevičevom ulicom prema ulici P.Preradovića 

-         Gajeva ulica - trg B.Jelačića (dodatno će se postaviti prepreka-rampa, te prometni znak zabrane prometa) također će se privremeno ukloniti prometni znak koji označava parkiralište jer se isto zatvara radi prenamjene prostora.  

-         S. Vraza – V. Lisinskog, na navedenom mjestu zabranit će se skretanje u ulicu V. Lisinskog ( osim za stanare i vozila izvođača, press službe. ) a na početku navedene ulice uspostavit će se privremena regulacija prometa na   način da će se ulicom V. Lisinskog ulicom prometovati samo do Uršulinske ulice.

 

Za vrijeme održavanja većih koncerata na prostoru starog grada koji su predviđeni u večernjim satima, te pretpostavke da će istom nazočiti velik broj posjetitelja uspostavit će se privremena regulacija prometa u ulici Stanka Vraza.

U navedeno vrijeme, uz postavljanje privremene signalizacije prometa i fizičku regulaciju planira se izvršiti zatvaranje dijela ulice S.Vraza za promet, i to od raskrižja s ul. B.Radića do Hallerove ulice te će se promet odvijati obilazno. 

 

Obzirom da će isti upravljati prometom u poslijepodnevnim i večernjim satima tj. u vrijeme slabije vidljivosti, umoljavamo vozače da prilikom nailaska na raskrižje povećaju oprez i smanjenje brzinu kretanja kako bi se izbjegle neželjene posljedice.    

 

Kako bi se smanjile prometne gužve na prilaznim pravcima prema centru grada Varaždina, uvedene su dodatne linije vožnje gradskih autobusa koje će prometovati radnim danom od 17-01 sati a vikendom od 09-01 sati s polascima svakih 10 minuta a ista će obuhvatiti zone trgovačkih centara te prostore auto sajma, i autobusnog kolodvora.

 

Oni sudionici prometa koji će osim autobusnog ili biciklističkog prijevoza u grad dolaziti osobnim automobilima umoljavamo na pravilno i propisno parkiranje kako nje bi dovodili u opasnost ostale sudionike u prometu.



Stranica