Kaznena prijava zbog lažnog prijavljivanja i zlouporaba u gospodarstvu

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim muškarcem iz Koprivnice zbog osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela

            Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim muškarcem iz Koprivnice zbog osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

On je najprije kao odgovorna osoba jednog poduzeća iz Koprivnice lažno prijavio krađu više komada različitih strojeva i predmeta koji se koriste u pekarskoj proizvodnji, navodeći u odštetnom zahtjevu da je time poduzeće oštećeno za iznos od 240 750 kuna.

Tijekom opsežnog kriminalističkog istraživanja, predmeti za koje je 46-godišnjak tvrdio da su ukradeni, pronađeni su u prostorijama poduzeća, dok je uvidom u popis dugotrajne imovine vrijednost ostalih predmeta iz odštetnog zahtjeva iznosila oko 5 000 kuna.

Nadalje, u suradnji sa djelatnicima Porezne uprave, utvrđeno je da je navedeni u poreznoj prijavi na dobit za 2008. godinu prikazao veće troškove od stvarnih, čime je državni proračun oštetio za iznos od oko 42 000 kuna, te je u istom razdoblju uskratio i uplatu u Državni proračun od oko 6 600 kuna poreza na dohodak, koje je isplatio jednoj djelatnici poduzeća.

            Protiv njega se podnosi kaznena prijava zbog kaznenih djela Lažnog prijavljivanja iz članka 302., Zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju iz članka 292., i krivotvorenja službene isprave iz članka 312. Kaznenog zakona.

Stranica