Beretinec- Nalet osobnog vozila na pješaka

Jučer, 10. kolovoza oko 22.30 sati u ulici Rudolfa Šanjeka u Beretincu dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedno osobno vozilo naletjelo na pješaka.

Jučer, 10. kolovoza oko 22.30 sati u ulici Rudolfa Šanjeka u Beretincu dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedno osobno vozilo naletjelo na pješaka.  Mladić starosti 24 godine upravljao je osobnim vozilom kroz naselje Beretinec u pravcu predjela zvanog „Beretinščak“, u vrijeme izrečene zaštitne mjere „Zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije“ i pod utjecajem alkohola od 2.45 g/kg. Dolaskom u blizinu kbr. 11, a uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola, nije uočio 17-godišnjeg pješaka koji je u tom trenutku, također pod utjecajem alkohola od 2.90 g/kg. sjedio na kolniku.

Osobno vozilo 24-godišnjaka udarilo je u tijelo pješaka i pregazilo ga.
Uslijed udara i pregaženja, 17-godišnji mladić zadobio je teške tjelesne ozljede opasne po život te je hitno prevezen u OB Varaždin. Istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu koji je izvršio očevid, za danas je naložio izvanredni tehnički pregled na osobnom vozilu koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći. Također tijekom dana, 24-godišnji mladić koji je upravljao osobnim vozilom, će uz kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenih djela Izigravanja zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude iz članka 308. i Izazivanja prometne nesreće iz članka 272. Kaznenog zakona, biti sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu.



Stranica