Na autocesti prema Zagrebu izbio požar na autobusu

U subotu, 7. kolovoza oko 4.40 sati, na četrdeset prvom kilometru zapadnog traka auto ceste A-4 (Goričan-Zagreb) u smjeru Zagreba, izbio je požar na autobusu poljskih registarskih oznaka.

U subotu, 7. kolovoza oko 4.40 sati, na četrdeset prvom kilometru zapadnog traka auto ceste A-4 (Goričan-Zagreb) u smjeru Zagreba, izbio je požar na autobusu poljskih registarskih oznaka. Očevidom je utvrđeno da je požar izbio u vožnji a uslijed kvara na električnim instalacijama unutar smještajnog prostora akumulatora i usisa zraka. Potom se proširio na zadnju lijevu gumu, a potom i na ostali dio autobusa nakon čega je u potpunosti izgorio.

U autobusu se nalazilo pedeset i dvoje putnika iz Poljske, dok je lake tjelesne ozljede zadobila jedna 37-godišnja Poljakinja.
U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 20 vatrogasaca JVP Varaždin, DVD Novi Marof i OVD HAC-a. Poljski državljani do svojih su odredišta prevezeni autobusom privatnog prijevoznika iz Varaždina. Materijalna šteta procjenjuje se na iznos od oko 70 000 kuna.



Stranica