Dubrava Križovljanska-Nezakonit prelazak državne granice

Dana 29. srpnja u 12.30 sati policijski službenici PGP Varaždin izvršili su od policije R. Slovenije, prihvat jednog državljanina Srbije zbog nezakonitog prelaska državne granice. Državljanin R. Srbije starosti 58 godina je kao putnik u autobusu iz Prištine,

Dana 29. srpnja u 12.30 sati policijski službenici PGP Varaždin izvršili su od policije R. Slovenije, prihvat jednog državljanina Srbije zbog nezakonitog prelaska državne granice. Državljanin R. Srbije starosti 58 godina je kao putnik u autobusu iz Prištine, u namjeri posjeta rodbini u Sloveniji, dana 28. srpnja legalno ušao u Republiku Hrvatsku preko Graničnog prijelaza Bajakovo i nastavio put do Zagreba. 

Nakon noćenja, dana 29. srpnja nastavio je autobusom put prema Varaždinu, a potom autobusom stigao i do Dubrave Križovljanske. 
Tamo je oko 10.15 sati, pješice i van graničnog prijelaza, u mjestu Goričak ušao u Republiku Sloveniju gdje je ubrzo zatečen od njihove policije. Provedenim upravnim postupkom državljaninu R. Srbije određena je zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od šest mjeseci, te je po završetku postupka na Graničnom prijelazu Bajakovo udaljen iz Republike Hrvatske.



Stranica