Kriminalitet

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim muškarcem iz Varaždina zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela provala.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim muškarcem iz Varaždina zbog osnovane sumnje da je  počinio više kaznenih djela provala. Osnovano se sumnja da je krajem prošle godine provalio u stan u vlasništvu 73-godišnjaka dok je početkom ove godine provalio u kuću u vlasništvu 29-godišnjeg muškarca iz Varaždina.

U provali u kuću pomagao mu je 26-godišnjak iz Varaždina koji je također kazneno prijavljen.
Nadalje, utvrđeno je da je i tijekom mjeseca srpnja ove godine u ulici Braće Radića u Varaždinu provalio u prostorije jedne varaždinske tvrtke iz koje je otuđio metalnu kasu sa novcem. Materijalna šteta počinjenim provalama procjenjuje se na iznos od nekoliko stotina kuna. Zbog počinjenih kaznenih djela Teške krađe iz članka 217. Kaznenog zakona 28-godišnjak je doveden istražnoj sutkinji Županijskog suda u Varaždinu koja mu je nakon saslušanja odredila 48-satno zadržavanje.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom starosti 14 godina za kojeg se osnovano sumnja da je tijekom srpnja mjeseca na području grada Ivanca otuđio više bicikla raznih marki. Materijalna šteta procjenjuje se na iznos od nekoliko tisuća kuna. Protiv njega se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Krađe iz članka 216. Kaznenog zakona.


Stranica