Maloljetnik lažno dojavio o podmetnoj bombi

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 14-godišnjem maloljetnikom sa šireg varaždinskog područja za kojeg se osnovano sumnja da je putem svojeg mobitela lažno dojavio o postavljenoj eksplozivnoj napravi.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 14-godišnjem maloljetnikom sa šireg varaždinskog područja za kojeg se osnovano sumnja da je putem svojeg mobitela lažno dojavio o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Naime, on je dana 22. srpnja putem svojeg mobitela dojavio da je u prostorijama jednog telekomunikacijskog operatera postavljena bomba s eksplozivom. 

Obzirom na dojavu službenici protueksplozijske zaštite PU varaždinske sa službenim psom izvršili su pregled vanjskih i unutarnjih poslovnih prostorija mobilnog operatera prilikom čega nisu pronađene nikakve eksplozivne naprave te se dojava pokazala lažnom.
Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Širenja lažnih i uznemirujućih glasina iz članka 322. Kaznenog zakona protiv 14-godišnjeg maloljetnika se zamjeniku Županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu podnosi posebno izvješće.



Stranica