Uhvaćen pri krijumčarenju robe i tableta

Slika PU_V/vijesti/2010/07/tablete.jpg

Foto: PU varaždinska
Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim muškarcem sa šireg ivanečkog područja za kojeg se osnovano sumnja da je 12. srpnja u 12,00 sati preko graničnog prijelaza Cvetlin kao vozač osobnog automobila pokušao prevesti veću količinu robe čiji je promet ograničen i koja podliježe obaveznom carinskom nadzoru.

Naime, policijski službenici PGP Varaždin su u suradnji sa službenicima Carine izvršili ulaznu graničnu kontrolu vozila kojim je upravljao 37-godišnjak, te su u prtljažnom prostoru, kao i ispod suvozačevog i vozačevog sjedala pronašli sakrivene veću količinu proteinskih, vitaminskih i drugih kemijskih pripravaka koje koriste sportaši kao dodatke prehrani.

Također je pretragom vozila pronađeno i nekoliko kutija tableta „Xanax“ i „Ansilan“ u originalnom pakovanju, a koje se nalaze na popisu opojnih droga.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz čl. 298. i Zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. Kaznenog zakona RH, 37-godišnji muškarac je jučer, 13. srpnja priveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, koji mu je nakon saslušanja odredio 48-satno zadržavanje.



Stranica