Održane sjednice vijeća za komunalnu prevenciju u Beretincu i Gornjem Knegincu

Jučer, 6. srpnja, održana je 2. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Beretinec. Tom je prilikom zaključeno kako je u proteklom razdoblju realiziran niz aktivnosti koje su za cilj imale povećanje sigurnosti građana Općine Beretinec. Od provedenih aktivnosti, za izdvojiti su slijedeće:

         
            Jučer, 6. srpnja, održana je 2. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Beretinec. Tom je prilikom zaključeno kako je u  proteklom razdoblju realiziran niz aktivnosti koje su za cilj imale povećanje sigurnosti građana Općine Beretinec. Od provedenih aktivnosti, za izdvojiti su slijedeće:
-          postavljanje video nadzora i alarma u Osnovnoj školi Črešnjevo, čime su smanjeni uvjeti za provalne krađe i devastaciju školske imovine
-          rasvjeta dvorišta i okoline Osnovne škole reflektorima, čime je smanjena mogućnost konzumacije alkohola na javnom mjestu i okupljanje osoba sklonih asocijalnom ponašanju u zoni škole
-          uređivanje dječjeg igrališta u Gornjem Ledincu tako da su djeca sigurna u igri, odnosno nisu više na cesti
-          osnovano je kulturno umjetničko društvo s ciljem privlačenja mladih i planiranja slobodnog vremena mladih kako bi im se ponudio sadržaj za slobodno vrijeme
-          temeljem procjena vezanih uz sigurnost cestovnog prometa obavila se sanacija potoka kroz naselje Črešnjevo, čime se povećala sigurnost cestovnog prometa, a prvenstveno djece koja se sad kreću uz nogostup Školskom ulicom
             Vezano uz aktivnosti koje se planiraju u predstojećem razdoblju, članovi Vijeća za prevenciju suglasni su da se prevencijske obavijesti iz policije objavljuju na web stranici Općine. Nadalje, od početka nove školske godine u Osnovnoj školi Črešnjevo provest će se predavanja roditeljima o obiteljskom nasilju i nasilju među djecom, te se planira akcija podjele reflektirajućih prsluka za bicikliste u svim naseljima Općine Beretinec.
           
            Isto tako, danas, 7.srpnja, održana je 2. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Gornji Kneginec.
            Aktivnosti Vijeća od protekle sjednice uglavnom su bile usmjerene na poboljšanje komunalne infrastrukture, a koja se u konačnosti odnosi i na sigurnost građana svih uzrasta, odnosno prevenciju različitih oblika kaznenih djela i prekršaja. I u ovoj Općini, na inicijativu članova Vijeća za prevenciju uveden je video nadzor i alarm u Osnovnu školu, okoliš je adekvatno osvijetljen, a problem pojedinih ugostiteljskih objekata i narušavanje javnog reda i mira sveden je na minimum iz razloga što Općina na inicijativu građana vodi brigu o dozvolama za radno vrijeme pojedinih lokala.
            U predstojećem razdoblju rad Vijeća za prevenciju zasnivati će se na nekoliko aktivnosti od kojih se izdvaja distribucija obavijesnog letka o samozaštiti od krađa i provalnih krađa putem općinskog lista, predavanja o prevenciji i suzbijanju pojava obiteljskog nasilja i nasilja među djecom, a Općina Gornji Kneginec također planira akciju podjele reflektirajućih prsluka za bicikliste u svim naseljima Općine.
            Također, pozornost će se pridati edukaciji građana o samozaštiti i prevenciji od krađa u obiteljske kuće i provalnih krađa u vikend kuće.
 
 
 


Stranica