Ilegalni prijelaz državne granice

U petak, 25. lipnja u 19.45 sati u mjestu Dubrava Breg, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo u kojem je kao vozač zatečen 29-godišnji državljanin BiH

 
            U petak, 25. lipnja u 19.45 sati u mjestu Dubrava Breg, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo u kojem je kao vozač zatečen 29-godišnji državljanin BiH, te dvojica putnika starosti 38 i 31 godinu, također državljani BiH. Navedeni su, krećući se vozilom iz smjera mjesta Goričak u Republici Sloveniji, na nezakoniti način ušli u Republiku Hrvatsku.
            Protiv muškaraca starosti 29 i 31 godinu, temeljem Zakona o strancima donijeto je rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske kojim im se zabranjuje ulazak i boravak u RH u vremenu od tri mjeseca, dok je 38-godišnjak, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice doveden sucu Prekršajnog suda u Varaždinu gdje je kažnjen novčanom kaznom.
 
 
            U subotu, 26. lipnja u 3.25 sati u mjestu Zlogonje, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljala 43-godišnja hrvatska državljanka, dok su se kao putnici u vozilu nalazili 57-godišnji državljanin Republike Hrvatske i 57-godišnja državljanka BiH na privremenom boravku u RH, u pokušaju nezakonitog izlaska iz Republike Hrvatske u mjesto Meje u Republici Sloveniji.
            Protiv svih navedenih podnosi se optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i to protiv hrvatskih državljana redovnim putem, dok je državljanka BiH dovedena na Prekršajni sud u Varaždinu gdje je kažnjena novčanom kaznom.


Stranica