Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama obilježava se diljem svijeta na dan 26. lipnja, s ciljem podizanja svijesti o izazovima koji droga predstavlja za društvo u cjelini, a posebno za mlade.

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama obilježava se diljem svijeta na dan 26. lipnja, s ciljem podizanja svijesti o izazovima koji droga predstavlja za društvo u cjelini, a posebno za mlade. Svrha je obilježavanja, mladima pružiti potporu da djeluju protiv zlouporabe droga, izgradnju zdravih stilova života, te podizanje razine svijesti o štetnim učincima droge na pojedinca, obitelj i društvo u cjelini.

S ciljem provođenja aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, zacrtanih Programom za obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, na području Policijske uprave varaždinske tijekom noći 25./26. lipnja (petak/subota) i 26./27. lipnja (subota/nedjelja), provest će se preventivno – represivna akcija pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga, s posebnim usmjerenjem na kategoriju mladih vozača.



Stranica