Narušavanje javnog reda i mira u vlaku

U četvrtak, 13. svibnja oko 14.20 sati u mjestu Zbelava, u putničkom vagonu vlaka koji je prometovao na relaciji Varaždin – Koprivnica došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane 19 mladića starosti od 15 do 22 godine, na način što su vikali, galamili i vrijeđali 50-godišnjeg konduktera,

U četvrtak, 13. svibnja oko 14.20 sati u mjestu Zbelava, u putničkom vagonu vlaka koji je prometovao na relaciji Varaždin – Koprivnica došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane 19 mladića starosti od 15 do 22 godine, na način što su vikali, galamili i vrijeđali 50-godišnjeg konduktera, nakon čega su mu skinuli željezničarsku kapu sa glave te udarali nogama po podu vagona iz razloga što nisu imali putničke karte za prijevoz vlakom.

Kondukter je u mjestu Zbelava zaustavio kompoziciju putničkog vlaka i obavijestio mladiće da će pozvati policiju na što su oni pobjegli iz vlaka kroz prozore i vrata vagona te se bježeći udaljili u pravcu mjestu Donji Kućan gdje su pronađeni po policijskim službenicima i dovedeni u prostorije Policijske postaje Varaždin.

Prilikom prekršajne obrade, 18-godišnji mladić vrijeđao je policijske službenike te kako se nije želio smiriti već je nastavio s narušavanjem javnog reda i mira smješten je u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv svih mladića podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dok protiv navedenog 18-godišnjaka i zbog članka 17. narečenog Zakona.


Stranica