Prijevara u gospodarskom poslovanju

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Policijske uprave varaždinske u koordinaciji sa policijskim službenicima Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske utvrdili su da postoji osnovana sumnja da je 54-godišnji muškarac kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva s područja Bjelovara u dva navrata krajem 2009. godine sklopio poslovni odnos s jednim varaždinskim trgovačkim društvom za kupnju bio dizela

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Policijske uprave varaždinske u koordinaciji sa policijskim službenicima Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske utvrdili su da postoji osnovana sumnja da je 54-godišnji muškarac kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva s područja Bjelovara u dva navrata krajem 2009. godine sklopio poslovni odnos s jednim varaždinskim trgovačkim društvom za kupnju bio dizela, te je prema narudžbenicama dogovorena odgoda plaćanja od 30 dana, a kao sredstvo osiguranja plaćanja izdane su dvije bjanko zadužnice svaka na 100 000 kuna. 

Kako je roba preuzeta, a nije plaćena, pokušala se aktivirati bjanko zadužnica, međutim je bila nenaplativa.
Protiv 54-godišnjaka podnosi se kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Prijevare u gospodarskom poslovanju iz članka 293. Kaznenog zakona, a protiv trgovačkog društva kaznena prijava za navedeno kazneno djelo u svezi s člankom 3. Zakona o odgovornosti pravnih osoba.
 


Stranica