Krivotvorenje isprava

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof u utorak, 4. svibnja oko 23 sati u mjestu Vrtlinovec zaustavili su neregistrirano osobno vozilo

              Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof u utorak, 4. svibnja oko 23 sati u mjestu Vrtlinovec zaustavili su neregistrirano osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.65 g/kg i za vrijeme trajanja izvršenja sigurnosne mjere „Zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije“, upravljao 33-godišnji muškarac. Također je provjerom utvrđeno da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske pločice.

            Kako se radi o višestrukom počinitelju težih prometnih prekršaja te kako je postojala bojazan da će nastaviti s njihovim činjenjem, doveden je u Policijsku postaju Novi Marof i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje, a tijekom jučerašnjeg jutra doveden je uz optužni prijedlog za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na Prekršajni sud u Novom Marofu.

            Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je 33-godišnjak u utorak oko 19 sati na dvorištu svoje kuće na vozilo u kojem je zaustavljen montirao registarske pločice drugog vozila kako bi se njime koristio u prometu.

            Protiv njega se podnosi kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Krivotvorenje isprava iz članka 311. Kaznenog zakona.



Stranica