U Novom Marofu održan moto susret „Blue Day“

Slika PU_V/vijesti/2010/04/19/moto.JPG
Foto: PU varaždinska
Jučer, 18. travnja u vremenu od 12 do 18 sati na stazi „Rauš“ u Novom Marofu održano je javno okupljanje motociklista pod nazivom „Blue Day“ čiji su organizatori bili Policijska uprava varaždinska te predstavnici moto udruga „Bombelles“ iz Vinice, „Barokeri“ iz Varaždina, „Sjeverozapad“ iz Petrijanca, „Zeljarski dizelaši“ iz Vidovca i „Monsters“ iz Varaždina.

Ovo je javno okupljanje organizirano s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti i mopedisti, s ciljem ukazivanja na poželjno ponašanje u prometu, odnosno poštivanje prometnih propisa zbog kojih se najčešće događaju prometne nesreće (poštivanje najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila, izbjegavanje upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, korištenje zaštitnih kaciga za vrijeme vožnje i drugo), te s ciljem motiviranja ove kategorije sudionika u prometu na uključivanje u članstvo moto udruga.
Na javnom okupljanju bilo je prisutno oko 600 posjetitelja, od čega oko 300 motociklista i to uz predstavnike moto udruga organizatora i slijedeće moto udruge: „Aqua-Bikers“ Varaždinske Toplice, „Kula“ Kneginec Gornji, „Jal“ Ivanec, „Ren-Ban“ Prelog, „Rusters“ Koprivnica, „Grifons“ Krk, „White Horses“ iz Konjšćine i niz drugih.

Također su prisustvovali i predstavnici policijske moto udruge i to podružnice s područja Krapine „Blue Knights-Cro 7“. Javno okupljanje započelo je blagoslovom motocikala i njihovih vozača od strane kapelana Policijske kapelanije PU varaždinske, vlč. Ivice Horvata. Nakon toga, na poligonu sigurne vožnje uz prisutnost instruktora MUP-a RH, 30-tak vozača motocikala prošlo je školu sigurne vožnje. Također je organizirano predavanje o pružanju prve pomoći za vozače motocikala i mopeda uz prezentaciju pružanja takve pomoći, te su posjetitelji mogli razgledati izložene motocikle i opremu iz moto salona kao i dobiti savjete vezano uz prometne propise kod predstavnika auto škole. Na kraju javnog okupljanja održano je natjecanje u disciplinama spretnosti i sporosti, te su prva tri natjecatelja u svakoj disciplini nagrađena diplomama.


Stranica