Nogometna utakmica između NK „Varteks“ i NK „Dinamo“

Jučer, 14. travnja u vremenu od 20.15 do 22 sati na stadionu NK „Varteks“ u Varaždinu održano je javno okupljanje – prvenstvena nogometna utakmica I HNL između NK „Varteks“ iz Varaždina i NK „Dinamo“ iz Zagreba, na kojoj je bilo oko 4 000 posjetitelja, od čega 600 navijača gostujućeg kluba NK „Dinamo“, „BBB“.

Jučer, 14. travnja u vremenu od 20.15 do 22 sati na stadionu NK „Varteks“ u Varaždinu održano je javno okupljanje – prvenstvena nogometna utakmica I HNL između NK „Varteks“ iz Varaždina i NK „Dinamo“ iz Zagreba, na kojoj je bilo oko 4 000 posjetitelja, od čega 600 navijača gostujućeg kluba NK „Dinamo“, „BBB“. Prije početka utakmice, u dolasku do stadiona NK „Varteks“, u mjestu Turčin kod naplatnih kućica na auto cesti A-4, zaustavljeno je osobno vozilo u kojem su u posjedovanju 1 grama opojne droge marihuane zatečena petorica muškaraca starosti 21, 24, te trojica starosti 19 godina. Protiv navedenih se podnosi kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Zlouporabe opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Isto tako, pri pokušaju ulaska u prostor stadiona zatečeno je ukupno 15 navijača pod utjecajem alkohola iznad 0.8 g/kg, te su svi dovedeni u prostorije Policijske uprave varaždinske i zadržani do završetka nogometne utakmice. Protiv njih se također podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. U 20 sati, prilikom pokušaja nasilnog ulaska u prostor stadiona zatečen je 19-godišnjak pod utjecajem alkohola koji je također doveden u prostorije Policijske uprave varaždinske gdje je tijekom zadržavanja, rukama i tijelom udario u ventilacijski sustav uslijed čega je došlo do oštećenja u vidu udubljenja lima na oblozi sustava. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad navedenim.

U 21 sat, na južnoj tribini stadiona, pripadnik navijačke skupine „BBB“  palio je i bacao na prostor tribine pirotehnička sredstva (baklje), te je temeljem uvida u video-zapis identificiran. Utvrđeno je da se radi o 19-godišnjaku protiv kojeg također slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.


Stranica