Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera

U nedjelju, 11. travnja oko 1.20 sati u mjestu Remetinec po policijskim službenicima Policijske postaje Novi Marof u kontroli prometa zatečen je muškarac starosti 23 godine u upravljanju osobnim vozilom za vrijeme trajanja izvršenja sigurnosne mjere „Zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije“, te pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg.

U nedjelju, 11. travnja oko 1.20 sati u mjestu Remetinec po policijskim službenicima Policijske postaje Novi Marof u kontroli prometa zatečen je muškarac starosti 23 godine u upravljanju osobnim vozilom za vrijeme trajanja izvršenja sigurnosne mjere „Zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije“, te pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg.

Kako je postojala opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, doveden je u prostorije Policijske postaje Novi Marof gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te je u 13 sati doveden na Prekršajni sud u Varaždinu gdje je nakon saslušanja pušten. Protiv navedenog će se u konzultaciji sa nadležnim državnim odvjetništvom podnijeti kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude iz članka 308. Kaznenog zakona.


Stranica