Održana sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Sveti Ilija

Danas, 8. travnja, u prostorijama Općine Sveti Ilija, članovi Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Sveti Ilija održali su drugu sjednicu na kojoj su razmotrene slijedeće točke dnevnog reda:

Danas, 8. travnja, u prostorijama Općine Sveti Ilija, članovi Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Sveti Ilija održali su drugu sjednicu na kojoj su razmotrene slijedeće točke dnevnog reda: 
  1. Izvješće o stanju sigurnosti na području Općine Sveti Ilija
  2. Realizacija prevencijskih postupanja i projekata od prve sjednice
  3. Prijedlozi akcija i prevencijskih postupanja u predstojećem razdoblju
Vijeće je prihvatilo izvješće o stanju sigurnosti na području Općine, koje je podnio načelnik Policijske postaje Varaždin, Darko Blaži, budući da je stanje zadovoljavajuće, bez počinjenih ili nerazjašnjenih najtežih kaznenih djela, te da je 2009. godina protekla i bez teških posljedica za sudionike u prometu na prometnicama Općine. Od prošle sjednice Vijeća, realizirani su i neki projekti odnosno određena postupanja u prevenciji koja su zacrtana, a prvenstveno se odnose na postavljanje protuprovalnog sustava u Osnovnoj školi Sv. Ilija, od kad nisu zabilježena kaznena djela vezana uz zonu Škole. Nadalje, u Osnovnoj školi Beletinec provodi se sustavna prometna edukacija kroz sate prometne kulture, a u obje škole uključuju se i policijski službenici svojim predavanjima. U svezi navedenog, Općina će u predstojećem razdoblju financirati iscrtavanje prometnog poligona, a planira se i nabavka 50 do 100 reflektirajućih prsluka za bicikliste svih naselja Općine, prvenstveno starije dobi.
 

Do kraja školske godine provest će se i predavanja vezana uz štetnost alkohola i droge, te nasilja među djecom, a u koje će biti uključen Obiteljski centar. Na sjednici Vijeća je također dogovoreno da će se obavijesti prevencije distribuirati svim građanima Općine putem općinskog lista, koji izlazi nekoliko puta godišnje, te će na taj način poruke o samozaštiti od različitih kaznenih djela stizati do svih stanovnika Općine. Osim navedenog, na sjednici Vijeća je iznijet i problem dva napuštena i neodržavana objekta u samom centru naselja Sv. Ilija, čime se Općina zadužuje reagirati upozorenjem vlasnicima objekata na moguće posljedice za vlasnike odnosno korisnike susjednih posjeda. Zaključak je članova Vijeća da su obzirom na financijsku situaciju prihvaćeni realni okviri postupanja u projektima prevencije u predstojećem razdoblju, koje će institucije koje se i bave određenom problematikom, moći i realizirati.



Stranica