Ugrožavanje javnog prometa

U subotu, 3. travnja oko 2.20 sati, u ulici Pavleka Miškine u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin prilikom kontrole prometa pokušali su zaustaviti teretno vozilo,

U subotu, 3. travnja oko 2.20 sati, u ulici Pavleka Miškine u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin prilikom kontrole prometa pokušali su zaustaviti teretno vozilo, no vozač vozila povećavajući brzinu kretanja udaljio se u smjeru grada Varaždina. Po zaustavljanju vozila utvrđeno je da istim upravlja muškarac starosti 24 godine, za kojeg je utvrđeno da mu je izrečena zaštitna mjera „zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije“ i pod utjecajem alkohola od 2.05 g/kg.

Kako je postojala opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, doveden je u prostorije Policijske uprave varaždinske, gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola, a najduže 12 sati. 
Protiv navedenog se podnosi optužni prijedlog za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osobe iz članka 308. Kaznenog zakona.


Stranica