Narušavanje nepovredivosti doma

U nedjelju, 4. travnja oko 23 sati, u mjestu Gornji Kućan, 20-godišnji muškarac došao je u kuću vlasništvo ženske osobe starosti 45 godina, te sa sjekirom koju je donio sa sobom, razbio staklo ulaznih zaključanih vrata,

U nedjelju, 4. travnja oko 23 sati, u mjestu Gornji Kućan, 20-godišnji muškarac došao je u kuću vlasništvo ženske osobe starosti 45 godina, te sa sjekirom koju je donio sa sobom, razbio staklo ulaznih zaključanih vrata, a potom kroz nastali otvor ista otključao i ušao u unutrašnjost stambenog prostora, gdje je sjekirom razbio dio inventara i nasrtao na vlasnicu i njezinu kćer starosti 16 godina, te im tom prilikom prijetio ubojstvom.

Muškarac je savladan po policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin, te uz uporabu sredstava prisile doveden u prostorije Policijske uprave varaždinske. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 1.76 g/kg. Navedeni je muškarac uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela Prijetnje iz članka 129., Uništenje i oštećenje tuđe stvari iz članka 222., te Narušavanje nepovredivosti doma iz članka 122. Kaznenog zakona doveden istražnoj sutkinji Županijskog suda u Varaždinu, koja mu je odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati.


Stranica