Uhvaćeni u ilegalnom prelasku granice

U ponedjeljak 22. ožujka oko 23.30 sati ophodnja Granične policije PU varaždinske je u mjestu Jelovec Voćanski u pokušaju nezakonitog izlaska iz Republike Hrvatske mimo graničnog prijelaza spriječila šestero stranih državljana i to pet državljana BiH starosti 20, 27, 24 i dvoje djece starosti 6 godina i 3 godine te jednog državljanina Albanije starog 26 godina.

U ponedjeljak 22. ožujka oko 23.30 sati ophodnja Granične policije PU varaždinske je u mjestu Jelovec Voćanski u pokušaju nezakonitog izlaska iz Republike Hrvatske mimo graničnog prijelaza spriječila šestero stranih državljana i to pet državljana BiH starosti 20, 27, 24 i dvoje djece starosti 6 godina i 3 godine te jednog državljanina Albanije starog 26 godina. Isti su se pješice kretali u mjestu Jelovec Voćanski i pokušali van graničnog prijelaza prijeći u Republiku Sloveniju.

Protiv stranih državljana proveden je prekršajni postupak. Isti su proglašeni krivima za počinjenje prekršaja te im je uz kaznu izrečena zaštitna mjera protjerivanja iz Republike Hrvatske. Obzirom da je državljanin BiH starosti 20 godina bio vodič navedene skupine isti je poradi osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice uz kaznenu prijavu doveden na Istražni odjel Županijskog suda u Varaždinu gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje.


Stranica