Otkrivena počiniteljica više kaznenih djela

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskom državljankom starosti 31 godinu utvrđeno je da je ista dana 22. rujna 2009. godine u stanu vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 48 godina u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu,

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskom državljankom starosti 31 godinu utvrđeno je da je ista dana 22. rujna 2009. godine u stanu vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 48 godina u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, tijekom dogovora za kupoprodaju rabljenog računala, iskoristivši nepažnju i zauzetost vlasnika, otuđila novčanik sa osobnim i bankovnim dokumentima te novčanim iznosom od nekoliko stotina kuna. Nakon izvršene krađe, sa jednom od bankovnih kartica koje su se nalazile u novčaniku izvršila je plaćanje robe u trgovinama u vrijednosti od također nekoliko stotina kuna.

Isto tako, navedena je u četvrtak, 25. veljače u vremenu od 8 do 10.30 sati u zgradi Županijskog suda u Varaždinu otuđila novčanik sa osobnim i bankovnim dokumentima te novčanim iznosom od nekoliko stotina kuna vlasništvo zaposlenice starosti 51 godinu, na način što je iskoristila odsutnost oštećene te originalnim ključem koji se nalazio u bravi otključala ured i ušla u unutrašnjost gdje je iz ladice radnog stola otuđila navedeno. Naknadno je također uz pomoć jedne od bankovnih kartica izvršila kupnju robe u trgovini za iznos od nekoliko stotina kuna.


Prilikom kriminalističkog istraživanja za navedena kaznena djela, 31-godišnjakinja je policijskom službeniku prijetila ubojstvom.
Navedena je uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela Krađa iz članka 216., Krivotvorenje isprava iz članka 311., Prijevara iz članka 224. i Prijetnja iz članka 129. Kaznenog zakona dovedena istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu koji joj je odredio zadržavanja u trajanju od 48 sati.


Stranica