Otkriven počinitelj većeg broja provala i krađa na području Varaždina

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskim državljaninom starosti 27 godina utvrđeno je da je isti tijekom noći 19./20. veljače u vremenu od 20 do 5.45 sati izvršio provalu u kiosk „Tisak“ u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu,

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskim državljaninom starosti 27 godina utvrđeno je da je isti tijekom noći 19./20. veljače u vremenu od 20 do 5.45 sati izvršio provalu u kiosk „Tisak“ u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, odakle je otuđio novac i za sada neutvrđenu količinu cigareta. Nadalje, u vremenu od 20. do 22. veljače, pokušao je izvršiti provalu u trgovinu „Konzum“ u krugu Opće bolnice Varaždin na način što je nasilno skinuo lokot na vratima i podesnim alatom pokušao otvoriti ista u čemu nije uspio te je odustao od daljnje namjere.

Također je u vremenu od 21. do 22. veljače od 13 do 5 sati izvršio provalu u kiosk „Tisak“ u Preradovićevoj ulici u Varaždinu odakle je otuđio za sada neutvrđenu količinu cigareta, duhana i drugih prodajnih artikala te novčani iznos od nekoliko desetaka kuna. Navedeni je dana 20. veljače oko 13 sati iz otvorenog kioska poduzeća „Latica“ na Trgu Kralja Tomislava u Varaždinu otuđio torbicu sa novčanikom u kojem se nalazio novčani iznos od nekoliko stotina kuna te osobni i bankovni dokumenti vlasništvo prodavačice starosti 42 godine. 

Isti je muškarac dana 22. veljače oko 8.45 sati u Varaždinu u ulici Zeleni odvojak po policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin zatečen u neovlaštenom posjedovanju 10 tableta lijeka „Heptanon“ u originalnom pakiranju. Navedeni je jučer, 23. veljače uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela Teških krađa iz članka 217., Krađe iz članka 216. i Zlouporabe opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona doveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 48 sati.


Stranica