Narušavanje javnog reda i mira

Jučer, 3. veljače oko 19 sati policijski službenici Policijske postaje Ivanec postupali su prema dojavi o narušavanju javnog reda i mira na dvorištu obiteljske kuće u mjestu Žarovnica od strane hrvatskog državljanina starosti 35 godina.

Jučer, 3. veljače oko 19 sati policijski službenici Policijske postaje Ivanec postupali su prema dojavi o narušavanju javnog reda i mira na dvorištu obiteljske kuće u mjestu Žarovnica od strane hrvatskog državljanina starosti 35 godina. Navedeni je narušavao javni red i mir na način što je oko 18.25 sati, pod utjecajem alkohola došao do kuće hrvatske državljanke starosti 36 godina te je u namjeri ulaska u kuću udarao po ulaznim vratima i vikao na što se vlasnica uplašila i pozvala policiju, nakon čega je otvorila vrata i pustila muškarca u kuću. Dolaskom policijskih službenika na dvorište obiteljske kuće, vlasnica je izjavila da je muškarac skočio sa balkona te se trčeći udaljio prema dvorišnoj ogradi.
 
Izvršenim pregledom dvorišta kod ograde kuće između čempresa zatečen je navedeni te je u tom trenutku pokušao pobjeći zbog čega su policijski službenici nad istim uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Isti je prevezen u HMP DZ Ivanec gdje je pregledan po liječniku koji je utvrdio da prilikom uporabe sredstava prisile nije zadobio ozljede, dok je prilikom skakanja s balkona zadobio ozljede na prstu desne ruke i lijevom stopalu, zbog čega je upućen u OB Varaždin gdje je zadržan na liječenju.


Stranica