Budinščak – požar na obiteljskoj kući

Jučer, 21. siječnja, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu dežurnog Javne vatrogasne postrojbe Varaždin o požaru na obiteljskoj kući u mjestu Budinščak.

Jučer, 21. siječnja, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu dežurnog Javne vatrogasne postrojbe Varaždin o požaru na obiteljskoj kući u mjestu Budinščak. Očevidom kojem je prisustvovao inspektor zaštite od požara i eksplozija PU varaždinske utvrđeno je da je istog dana oko 11 sati došlo do požara na krovištu obiteljske kuće vlasništvo slovenskog državljanina starosti 42 godine.

Do požara je došlo na drvenoj konstrukciji krovišta u djelu kontakta metalne konstrukcije dimnjaka i opšava sa konstrukcijom krovišta, kao posljedica zapaljenja čađi u metalnom dimovodnom kanalu dimnjaka na koji je bila spojena peć centralnog grijanja na kruta goriva gdje se ložila vatra. Požar se nakon toga proširio na cijelu konstrukciju krovišta kao i unutarnje uređenje potkrovlja koje je u potpunosti izgorjelo i uništeno.
Požar je ugašen po pripadnicima DVD-a Bukovci, Stojnci i Cirkulane iz R. Slovenije te DVD-a Višnjica i Donja Voća, a nastala materijalna šteta nestručnom procjenom cijeni se na oko 350 000 kuna.


Stranica