16. Memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića

  • Slika \PU_V\vijesti\2021\Kamenica\DSC03263.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U subotu, 21. kolovoza, održan je 16. memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora,  Josipa Kapustića i Stjepana Vusića, u prigodi 30. obljetnice njihovog stradavanja.

    
Policajci Jambor, Kapustić i Vusić su kao djelatnici Policijske uprave Varaždin, u rujnu 1991. godine  upućeni na Vukovarsko bojište gdje su položili svoje živote u obrani grada. Vusić je poginuo u proboju iz grada Vukovara, dok su Jambor i Kapustić ubijeni na mjestu masovnog zločina na Ovčari.

Obilježavanje je počelo komemorativnim skupom kod spomen obilježja u Kamenici, na kojem su položeni vijenci i zapaljene svijeće, a molitvu je predvodio kamenički župnik, vlč. Rafael Mikec.

Poginulim hrvatskim braniteljima također se odala počast polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na njihovim posljednjim počivalištima na kameničkom groblju.

Počast su im uz njihove obitelji, rodbinu i prijatelje, odali i predstavnici braniteljskih udruga Ivanca, Lepoglave i Varaždinske županije, članovi gradskog vijeća Grada Ivanca te delegacija Policijske uprave varaždinske predvođena zamjenikom načelnika Policijske uprave varaždinske, Daliborom Božićem.

Uslijedilo je druženje obitelji poginulih hrvatskih branitelja, organizatora, gostiju i uzvanika u Društvenom domu u Jerovcu te svečanost otvorenja tradicionalnog  malonogometnog turnira.
 

Stranica