Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti

U petak, 15. siječnja, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu o požaru na ugostiteljskom objektu „Julija“ u Bolfanu.

U petak, 15. siječnja, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu o požaru na ugostiteljskom objektu „Julija“ u Bolfanu. Policijski službenici izvršili su očevid uz prisustvo stručnih osoba, inspektora za zaštitu od požara i eksplozija Policijske uprave varaždinske te vještaka Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, kojim je utvrđeno da je požar na navedenom ugostiteljskom objektu i stambenim prostorijama iznad ugostiteljskog objekta vlasništvo hrvatske državljanke starosti 29 godina, nastao tijekom noći 14./15. siječnja u vremenu od 23.30 do 2.29 sati.

Požar je nastao tako što je nepoznati počinitelj na neutvrđeni način ušao u stambeni objekt iznad ugostiteljskog objekta gdje je namjernim zapaljenjem gorivih materijala uz pomoć za sad neutvrđenih ubrzivača požara izazvao otvoreni plamen koji je zahvatio stambeni prostor na katu u cijelosti kao i prostor ugostiteljskog objekta u prizemlju, koji su u potpunosti izgorjeli sa svim postojećim inventarom.
Nastala materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Požar je ugašen po pripadnicima DVD Ludbreg, Bolfan i Sigetec Ludbreški. Protiv nepoznatog počinitelja Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnosi se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti iz članka 271. i Uništenje i oštećenje tuđe stvari iz članka 222. Kaznenog zakona.


Stranica