Varaždin – nakon prouzročene prometne nesreće napustio mjesto događaja

U petak, 8. siječnja u 19.20 sati u Merlićevoj ulici u Varaždinu došlo je do naleta osobnog vozila na pješakinju. Hrvatski državljanin starosti 46 godina upravljao je osobnim vozilom Merlićevom ulicom te je prednjim djelom vozila udario u pješakinju starosti 71 godinu koja je prelazila kolnik po obilježenom pješačkom prijelazu.

U petak, 8. siječnja u 19.20 sati u Merlićevoj ulici u Varaždinu došlo je do naleta osobnog vozila na pješakinju. Hrvatski državljanin starosti 46 godina upravljao je osobnim vozilom Merlićevom ulicom te je prednjim djelom vozila udario u pješakinju starosti 71 godinu koja je prelazila kolnik po obilježenom pješačkom prijelazu. Od jačine udara pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede te joj je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin gdje je zadržana na liječenju.

Nakon prouzročene prometne nesreće vozač se vozilom udaljio s mjesta događaja a da nije ostavio svoje osobne podatke i podatke o vozilu. Isti je naknadno pronađen po policijskim službenicima te je doveden u prostorije Policijske uprave varaždinske gdje je izvršenim alkotestiranjem kod istog utvrđena koncentracija alkohola od 1.64 g/kg.
Protiv navedenog se podnosi kaznena prijava za počinjena kaznena djela Izazivanje prometne nesreće iz članka 272. i Nepružanje pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći iz članka 273. Kaznenog zakona.



Stranica