Požar obiteljske kuće

Jučer, 22. prosinca, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu Javna vatrogasne postrojbe Varaždin o požaru obiteljske kuće u mjestu Varaždin Breg, Banjšćina.

Jučer, 22. prosinca, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu Javna vatrogasne postrojbe Varaždin o požaru obiteljske kuće u mjestu Varaždin Breg, Banjšćina. Očevidom kojem je prisustvovao inspektor zaštite od požara i eksplozija PU varaždinske utvrđeno je da je istog dana oko 16.35 sati na gornjem katu obiteljske kuće vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 39 godina došlo do požara. Do požara je došlo u prostoriji hodnika na peći za kruta goriva prilikom potpale drva u peći benzinom, nakon čega se požar proširio na drva za ogrjev, krevet te potom na ostale gorive dijelove namještaja. U požaru je u potpunosti izgorio hodnik gornjeg djela kuće te je došlo do nagorijevanja susjedne spavaće sobe i oštećenja jednog djela krovišta uslijed izlaska vatre kroz prozor hodnika.

U trenutku izbijanja požara u kući se nalazilo troje djece starosti 12, 9 i 4 godine te je 12-godišnji dječak prilikom potpale drva u peći benzinom, zadobio manju opekotinu lica koja je sanirana po Ekipi HMP DZ Varaždin,  dok je pregledom drugo dvoje djece utvrđeno da nisu zadobili nikakve ozljede. Materijalna šteta nastala požarom cijeni se na oko 10 000 kuna, a požar je ugašen po djelatnicima JVP Varaždin te pripadnicima DVD-a Donji Kneginec, Gornji Kneginec i Varaždin Breg.



Stranica