Hrastovsko – požar na farmi peradi

U petak, 18. prosinca, Policijska postaja Ludbreg zaprimila je dojavu dežurnog Javne vatrogasne postrojbe Varaždin da je u Selskoj ulici u mjestu Hrastovsko

U petak, 18. prosinca, Policijska postaja Ludbreg zaprimila je dojavu dežurnog Javne vatrogasne postrojbe Varaždin da je u Selskoj ulici u mjestu Hrastovsko, na farmi peradi došlo do požara na gospodarskoj zgradi.  Izvršenim očevidom kojem je prisustvovao inspektor zaštite od požara i eksplozija PU varaždinske utvrđeno je da je istog dana oko 23 sati došlo do požara na gospodarskoj zgradi, peradarniku u predjelu predprostora farme za piliće, vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 53 godine.

Do požara je došlo na način da je isijavanjem iz dimnjaka došlo do zapaljenja drvene grede krovne konstrukcije koja se nalazila neposredno uz dimnjak, nakon čega se požar proširio na krovnu konstrukciju.
Prilikom gašenja požara došlo je do trovanja dimom hrvatske državljanke starosti 48 godina poradi čega je ista prevezena u OB Varaždin gdje je hospitalizirana dok ozljede nisu okvalificirane. Navedena je hrvatska državljanka do dolaska pripadnika DVD Ludbreg ugasila požar. Nastala materijalna šteta nestručnom procjenom cijeni se na oko 3 000 kuna.



Stranica