Ucjena

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad supružnicima starosti 33 i 24 godine, kojom prilikom je utvrđeno da su isti ucjenjivačkim pismom tražili novčani iznos od sto tisuća EUR-a od jednog hrvatskog državljanina

            Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad supružnicima starosti 33 i 24 godine, kojom prilikom je utvrđeno da su isti ucjenjivačkim pismom tražili novčani iznos od sto tisuća EUR-a od jednog hrvatskog državljanina. Oštećeni je u utorak, 17. studenog oko 13.30 sati u svom poštanskom sandučiću pronašao pismo prijetećeg i ucjenjivačkog sadržaja, kojim ga se ucjenjuje navedenim novčanim iznosom, da će se ukoliko ne ispoštuje traženo, na štetu njega i njegove obitelji otkriti saznanja koja će im naštetiti časti i ugledu.

            Navedeni su u petak, 20. studenog, uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo Ucjene iz članka 235. Kaznenog zakona dovedeni istražnoj sutkinji Županijskog suda u Varaždinu koja ih je nakon saslušanja pustila na slobodu.



Stranica