U naletu vlaka na teretno vozilo smrtno stradao vozač teretnog vozila

Jučer, 18. studenog u 12.57 sati na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Donjem Kućanu došlo je do naleta vlaka na teretno vozilo kojom prilikom je vozač teretnog vozila smrtno stradao.

Jučer, 18. studenog u 12.57 sati na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Donjem Kućanu došlo je do naleta vlaka na teretno vozilo kojom prilikom je vozač teretnog vozila smrtno stradao. Hrvatski državljanin starosti 43 godine upravljao teretnim vozilom lokalnom cestom 25080 iz smjera Trnovca Bartolovečkog u smjeru Donjeg Kućana te se dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge bez branika ili polubranika u mjestu Donji Kućan nije zaustavio na prometni znak „Stop“ i „Andrijin križ“, već je ušao vozilom na prugu kojom prilikom je došlo do naleta prednjeg djela putničkog vlaka koji je prometovao iz smjera Varaždina u smjeru Koprivnice na desni bočni dio teretnog vozila.

Nakon naleta putnički je vlak gurao teretno vozilo ispred sebe, te se zaustavio u mjestu Zbelava. U prometnoj nesreći vozač teretnog vozila zadobio je ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja što je konstatirano po ekipi HMP DZ Varaždin. Istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu odredila je obdukciju preminulog. Promet na navedenom djelu pruge kao i kroz mjesto Zbelava bio je zatvoren do 15.15 sati. Ovo je petnaesta smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2009. godine.
 


Stranica