Strmec Podravski - provale u gospodarske objekte

Dana 15. studenog 2009. godine OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu o provali u gospodarski objekt u mjestu Strmec Podravski.

Dana 15. studenog 2009. godine OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu o provali u gospodarski objekt u mjestu Strmec Podravski. Tijekom noći 14./15. studenog, u vremenu od 19 do 9.30 sati u mjestu Strmec Podravski, nepoznati je počinitelj izvršio provalu u prostoriju gospodarskog objekta koja se nalazi uz obiteljsku kuću vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 34 godine. Provala je izvršena na način što je nepoznati počinitelj nasilno otvorio lokot na ulaznim vratima prostorije i ušao u unutrašnjost odakle je otuđio stotinjak kilograma bakra i mesinga. Naknadnim pregledom okolnog prostora od strane vlasnika u šumarku je pronađeno pedesetak kilograma bakra koji je bio pripremljen od strane počinitelja za daljnju prodaju.

Također je tom prilikom utvrđeno da je u istom razdoblju nepoznati počinitelj otuđio nekoliko desetaka kilograma bakra iz gospodarskog objekta koji se nalazi uz obiteljsku kuću vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 29 godina, na način što je izvršio demontažu krovnih ploča na krovu objekta i ušao u unutrašnjost odakle je otuđio navedeno. 
Materijalne štete pričinjene ovim kaznenim djelima utvrdit će se naknadno.


Stranica