Strmec Podravski – prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Jučer, 12. studenog u 10.30 sati na županijskoj cesti broj 2029 u Strmcu Podravskom dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Jučer, 12. studenog u 10.30 sati na županijskoj cesti broj 2029 u Strmcu Podravskom dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.
Hrvatski državljanin starosti 36 godina upravljao je osobnim vozilom pod jakim utjecajem alkohola (4.40 g/kg) i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije, navedenom cestom u smjeru Otoka Virja, te je započeo radnju polukružnog okretanja vozilom u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišlo osobno vozilo kojim je upravljao hrvatski državljanin starosti 56 godina. Tom prilikom je došlo do udara prednjih dijelova navedenih vozila.
U prometnoj nesreći putnica iz osobnog vozila 56-godišnjaka, hrvatska državljanka starosti 50 godina zadobila je ozljede te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin dok će se ozljede okvalificirati naknadno.
Protiv 36-godišnjeg vozača se uz odgovarajuće prijave za prometnu nesreću podnosi i kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude iz članka 308. Kaznenog zakona.


Stranica