Požar na kombi vozilu

Jučer, 11. studenog, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu dežurnog Javne vatrogasne postrojbe Varaždin o požaru na kombi vozilu u Ljubešćici.

Jučer, 11. studenog, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu dežurnog Javne vatrogasne postrojbe Varaždin o požaru na kombi vozilu u Ljubešćici. Očevidom kojem je prisustvovao inspektor zaštite od požara i eksplozija PU varaždinske utvrđeno je da je istog dana oko 13.30 sati u Topličkoj ulici u Ljubešćici, prilikom izvođenja radova na izgradnji kanalizacije, došlo do požara na kabini vozila vlasništvo poduzeća „Cesta“ Varaždin koje se nalazilo parkirano na kolniku Topličke ulice.

Do požara je došlo tijekom postupka rezanja metalne cijevi kanalizacije uređajem za rezanje („brenerom“) koji koristi mješavinu acetilena i kisika, uslijed puknuća i propuštanja gumenog crijeva boce acetilena koja se nalazila u otvorenom tovarnom prostoru vozila, nakon čega se požar usmjerenim plamenom s mjesta propuštanja proširio do kabine vozila i njenu unutrašnjost koja je u cjelini izgorjela.
Požar je ugašen po pripadnicima DVD Ljubešćica koji su prilikom intervencije ujedno ispustili plinovite sadržaje plinskih boca acetilena i kisika koje su se nalazile u tovarnom prostoru opožarenog vozila. Materijalna šteta nastala požarom cijeni se na oko 35 000 kuna.


Stranica