Nasilničko ponašanje u obitelji

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/obiteljsko_nasilje01.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskim državljaninom starosti 58 godina utvrđeno je da se isti, 11. listopada ove godine oko 17.30 sati u obiteljskoj kući u Lipovniku, pod utjecajem alkohola, nasilnički ponašao prema svojoj supruzi starosti 60 godina

Foto: Ilustracija
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskim državljaninom starosti 58 godina utvrđeno je da se isti, 11. listopada ove godine oko 17.30 sati u obiteljskoj kući u Lipovniku, pod utjecajem alkohola, nasilnički ponašao prema svojoj supruzi starosti 60 godina na način što je istu vrijeđao raznim pogrdnim riječima, te je rukama uhvatio za tijelo i udario u zid. Također joj je tom prilikom  nanio teške tjelesne ozljede na način što ju je odgurnuo rukama uslijed čega je ista pala i glavom udarila o rub sudopera zadobivši ozljede glave.

Navedenoj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin gdje su ozljede okvalificirane kao teške.
Protiv navedenog se podnosi kaznena prijava za počinjena kaznena djela Teške tjelesne ozljede iz članka 99. i Nasilničko ponašanje u obitelji iz članka 215a. Kaznenog zakona, kao i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.


Stranica