Održana sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Lepoglave

Slika PU_V/vijesti/2009/11_mjesec/Vijeće Lepoglava.jpg

Foto: PU varaždinska

U utorak, 3. studenog, u prostorijama Turističko kulturno informativnog centra (TKIC) u Lepoglavi održana je redovita sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Lepoglave. Sjednici je uz predsjednika Vijeća, gradonačelnika Lepoglave Marijana Škvarića i njegovog zamjenika, načelnika Policijske postaje Ivanec, Borisa Divjaka, te drugih stalnih članova Vijeća, ovom prigodom nazočio i načelnik Policijske uprave varaždinske, Rade Sitar, te načelnik Postaje granične policije Varaždin, Vladimir Friščić. Sjednica Vijeća započela je analizom stanja sigurnosti na širem području Grada Lepoglave, te prezentacijom dinamike realizacije ranije pokrenutih projekata. Isto tako, tom je prilikom definiran i prihvaćen plan rada Vijeća za 2010. godinu. U drugom dijelu sjednice gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić predao je kontakt policajcu raspoređenom na područje Lepoglave, Božidaru Šumečki, na uporabu  prostoriju koju će koristiti kao svoj ured.

Navedeni se ured nalazi u potkrovlju nedavno otvorenog Turističko kulturno informativnog centra u Lepoglavi, a isti je u potpunosti namješten i opremljen svim potrebitim priključcima, od električne energije, interneta i drugim. Ovim je prostorom građanima Lepoglave olakšana i pojednostavljena mogućnost kontakta sa svojim kontakt policajcem, što će s druge strane istome olakšati  neposrednije uključenje u rješavanje problema građana.

Nadalje, na navedenoj je Sjednici načelnik Postaje granične policije Varaždin, Vladimir Friščić imenovan za novog člana Vijeća za komunalnu prevenciju. Tim je povodom gradonačelnik Marijan Škvarić izrazio zadovoljstvo njegovim uključenjem u rad Vijeća. Naime, obzirom da je područje Grada Lepoglave svojim dobrim dijelom ujedno i granično područje prema Republici Sloveniji, građani koji žive uz granicu i imaju posjede ili rade u Sloveniji, svakodnevno su opterećeni različitim problemima koje nosi način života uz granicu. Gradonačelnik je istaknuo kako vjeruje da će se uz pomoć Postaje granične policije, takvi problemi koji opterećuju stanovnike tog područja, rješavati lakše i jednostavnije. S ciljem što efikasnijeg rada službenika Postaje granične policije gradonačelnik  je načelniku Friščiću, u prisutnosti načelnika Policijske uprave varaždinske, Rade Sitara, svečano uručio na korištenje jedno osobno računalo.


Stranica